Nostradamus ain’t got shit

Ideea de baza: care-i faza cu Nostradamus asta?

Tocmai ce ma uitai la un documentar despre nush ce carte de a lui, pierduta si acum regasita nu stiu unde. Si cica avea acolo cateva catrene si cateva desene si uite asa, cu manutele astea doua, a prezis el ca vine sfarsitul lumii in 2012.

De unde pana unde niste mazgaleli pe o coala de hartie si niste versuri care nu prea au mare sens fac din nenea asta un mare vizionar? Inteleg ca a trait intr-o perioada in care daca spunea ca stie cand vine sfarsitul lumii, cel mai probabil era ars pe rug, dar daca tot avea el abilitatea asta sa „vada” in viitor, atunci de ce n-a fost mai explicit in catrenele alea? Nu cred ca-l tragea nimeni de maneca daca spunea ca

„Turnurile gemene vor fi daramate de americani,

Katrina va lovi in New Orleans,

Un asa zis cutremur in Haiti il va obliga pe Base sa doneze 50.000 de euro/

Si in 2012 o beliti toti… ” (uite ca am facut si eu un catren).

Cel mult ii spunea lumea ca-i nebun (oricum nu stia nimeni despre ce vorbeste), poate il si executau, dar macar stiam si noi o treaba si nu mai era nevoie sa vina toti papagalii sa ne minta ca au descifrat ei nush ce mesaj secret.

Si de ce nu mai exista nici un alt profet (eventual mai in zilele noastre) care sa ne zica pe bune ce (si unde si cand) se va intampla in viitorul mai mult sau mai putin apropiat? Am mai avut noi in Romania d’astia care prevedeau cutremurele dar s-au ofilit cand nu le-au iesit previziunile… asa ca astia nu se pun.

Plus ca toata treaba asta cu descifratul mesajului secret seamana prea mult cu analiza pe text din scoala generala, aia in care trebuia sa ne dam noi seama ce a vrut sa spuna autorul. Ma nene, daca autorul ala vroia sa spuna ceva in textul lui, atunci trebuia sa spuna, sau sa lase o anexa in care sa explice la ce s-a referit. Daca n-a spus, atunci pa… ramane cum am stabilit! 🙂

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: