A murit si Stefan Iordache…

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Unul cate unul, marii actori romani parasesc Romania si, ce-i mai trist, odata cu ea parasesc si lumea asta. La o saptamana dupa Ilarion Ciobanu, a venit si randul lui Stefan Iordache. Am vazut stirea pe Realitatea, acum cateva minute. Niste actori extraordinari, au reprezentat pentru lumea filmului si teatrului din Romania cam ce sunt Hagi si Dobrin (alt geniu care nu mai este printre noi) pentru sportul (mai exact fotbalul) romanesc. E o comparatie putin fortata, insa suntem un popor preponderent fotbalistic, asa ca mi-am permis s-o fac.

Azi de dimineata m-am uitat pentru cateva minute la serialul „Toate panzele sus”. Cred ca e a patra oara (cel putin) cand e difuzat la TVR 1 si a nu-mai-stiu-cat-a oara cand ma uit la un episod. Vi-l recomand. E cu mult peste orice serial care s-a facut in Romania in ultimii „x” ani, desi e produs in 1976.  Are o densitate incredibila de actori geniali pe metru patrat. Sa va dau cateva exemple, in cazul in care n-aveti curiozitatea sa accesati link-ul de mai sus: Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu, Colea Rautu, George Paul Avram, Ernest Maftei si altii. Plus catelul Labus, interpretat de actorul-catel Labus. Un fel de Lassie de Romania…

Ne ducem usor-usor de rapa. Traim din faima trecutului. Ne mandrim cu ce-am avut si cu ce-am fost. Prezentul nu face decat sa ne contureze un viitor si mai negru.

Trist… foarte trist…

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: